Sufara.ba 3.8.13 Apk

Sufara.ba 3.8.13 icon
Category: Education
Requires: Android 5.0 and up
Curent version: 3.8.13
Updated: 11.04.2021
Price: Free
Size: 3.12 Mb
Download: 32

Rate saved, Thank!

5 (1 votes)

Description of Sufara.ba

Sufara.ba je obrazovna aplikacija namijenjena svima koji žele naučiti arapsko pismo. Riječ je o jedinstvenom pedagoškom pristupu učenja harfova od lakših prema težim. Svaka lekcija se sastoji od arapskog teksta za dati harf sa audio zapisom, vježbe i video materijala sa objašnjenjima.

Onaj ko vješto uči Kur'an biće u društvu sa plemenitim, čistim i časnim melekima. A onaj ko s poteškoćom uči Kur'an imaće dvije nagrade poručuje nam naš Poslanik, a.s.
Ništa tako nije bilo mistificirano i predstavljanjo teškim i komplikovanim u našem narodu kao što je učenje čitanja Kur’ana na arapskom jeziku. Tome su doprinjeli kako pogrešni metodološki pristupi učitelja tako i sufare koje su bile preobimne i teške za čitati.

Suočen sa izazovom da olakša učenje harfova imam Asim ef. Hasanspahić je prije 20 godina napisao lekcije sufare koju imate pred sobom, a website je 2011. napravio imam Ermin ef. Zahirović, te je tako sufara.ba stekla veliku popularnost.

Zadovoljstvo nam je predstaviti redizajniranu sufaru.ba, sa aplikacijama za iOS i Android, kojoj su dodate video lekcije koje je napravio Sejid ef. Strika.

Bitno je naglasiti da danas, pored svih tehnoloških pomagala, nemamo opravdanje da ne naučimo čitati Kur'an na izvornom, arapskom pismu.

Nadamo se da će vam ova aplikacija olakšati učenje arapskog pisma i da ćete se sa jednom dovom sjetiti svih onih koji su pomogli da ova aplikacija ugleda svjetlo dana.

Read more...

Images

Share this App

Similar apps

Sufara KVIZ 1.15 Apk

Sufara KVIZ

Education
Begefendija
9.27 Mb
Download Apk
About Privacy Policy Feedback Report a policy violation